.status-msg-wrap {visibility:hidden;display:none;}

dissabte, 16 de maig del 2020

"Papeles en el balcón"


Imatge de la conferència en directe d'un projecte de l'Antàrtida. Es van conservar les cabanes d'exploradors antàrtics. Em van impressionar moltíssim els resultats obtinguts.
                                   

Aquesta setmana ha finalitzat el cicle de conferències que la Universitat de Granada ha organitzat en aquest context una mica extrany de confinament. Mentre el Coronavirus ens ha mantingut més parats dels que ens hagués agradat...el mes d'abril i de maig de 2020 s'ha omplert amb col·legues que han participat dins d'aquest cicle en el que es tractava d'aportar i compartir entre professionals de la conservació-restauració de documents i obra gràfica algunes reflexions i projectes. 

Els participants  han estat els següents: Gemma Mª Contreras, Rita Udina, Salvador Viñas, Carme Ramells, Amparo Escolano, Alan Haley, Luis Crespo, Aline Leclerk y Arsenio Sánchez.

Tots ells m'han aportat personalment alguna nova prespectiva o punt de vista a tenir en compte, respecte a diferents temes. S'han tractat conceptes com la confecció d'una pintura al pastel, la neteja de documents i obres tenint en compte el pH i la conductivitat de la que partim, la conservació de papers vegetals o de documents sonors i audiovisuals, projectes aventurers a l'Antàrtida, desastres generats per incendis o inundacions, i reflexions molt interessants...Em van semblar molt profundes i crítiques les idees que va compartir l'Arsenio Sánchez per concloure el cicle, sobre el paper de la nostra professió i de la trajectòria en el passat segle XX. També la necessitat actual de trobar un nou rumb en les directrius filosòfiques i ètiques de la conservació-restauració documental.

Moltes gràcies a tots per compartir, això ens fa grans a tots!!!!!