.status-msg-wrap {visibility:hidden;display:none;}

dimarts, 19 de gener del 2021

Projecte Arts Gràfiques II

La segona fase d'aquest projecte s'ha fet de juliol al desembre de 2020 i tot i la problemàtica de la pandèmia del Covid-19 que ens ha fet trontollar a tots, hem pogut acabar aquesta segona fase. 

Algunes de les matrius inserides en un llit d'ethafoam i separades per cartrons de conservació 

Algunes de les estampes en procés d'ubicació als àlbums

Un equip decinc professionals entre documentalistes i restauradors hem gestionat dins de les instalacions del Museu del Disseny de Barcelona part del fons d'Arts Gràfiques. Les restauradores entre d'altres peces hem tractat més de tresmil matrius que s'han netejat, i adequat dins de caixes de museu. Per tal d'encaixar bé les matrius s'ha utilitzat un llit d' Ethafoam dibuixant les peces sobre el mateix i evitant el moviment de les mateixes. Totes les peces s'han siglat amb el seu número de regustre corresponent a la peça i dins de la caixa. la rotulació exterior fa referència a les peces que hi ha dins de la mateixa. 

Les peces de paper s'han arxivat en àlbums de conservació amb materials lliures d'àcid i estables i les postals s'han colocat dins de fundes de polipropilé que deixen "respirar" el paper i també eviten la electricitat estàtica d'altres materials.