.status-msg-wrap {visibility:hidden;display:none;}

Sobre mi...


Retoc amb aquarel·les d'una enquadernació d'un llibre japonès del S.XIX del CDMT.


                                      
Em dic Sandra Vílchez Abós i sóc restauradora, diplomada en la especialitat de Document Gràfic per la ESCRBCC l’any 2003. Després d’estudiar Filologia Clàssica a la facultat de lletres de la UAB, vaig decidir formar-me en Conservació-Restauració.

S'em va començar a despertar aquest interés en una visita a la facultat a l’Arxiu de la Corona d’Aragó. Allà vaig poder tocar i veure en directe i per primera vegada  documentació manuscrita, sobre pergamí i en paper dels segles XII-XV i vaig fer una visita al taller de Restauració de l'arxiu. L’any 2000 entrava a la escola de Restauració de Barcelona.

Des de que vaig acabar els estudis, em dedico a la restauració.

L’any 2005 vaig entrar a formar part d’un conveni de formació entre el Museu Tèxtil de Terrassa CDMT i la ESCRBCC i em vaig formar com a restauradora de teixit. Va ser un any de formació teòrica i pràctica al taller del Museu i se’m va oferir la possibilitat de tractar patrimoni tèxtil, tan arrelat al Vallès i tan proper a mi (la meva mare era cosidora de peces i la meva àvia va cosir tota la vida). De fet jo també em vaig anar formant des de petita en aquest sector, vaig começar a brodar a mà als 7 anys i als 14 vaig començar a cosir en un taller les meves pròpies prendes, aprenent una mica de tall i confecció. Durant anys he estat col·laborant com a restauradora autònoma al seu taller i he tractat peces tèxtils diverses.

La restauració de Document i la de Teixit són dues especialitats diferents, amb les seves característiques pròpies. Requereixen procediments i processos de conservació concrets, però sempre he pensat que tenen certa similitud, ambdues tracten la evolució i envelliment natural de les fibres, si més no, des de llavors he intentat combinar les dues especialitats, ja que tinc el cor dividit entre les dues.